Croq’n’roll: Chceme vytvořit nové české krokety, které se od ostatních liší

Příběhy

Croq'n'roll Partsikyan Dmitriy příběhy

Unikátní restaurace. Žádnou podobnou nikde jinde v České republice nenajdete. Specializují se zde pouze na bramborové koule neboli dobře známé krokety. Croq’n’roll je malé bistro v Koněvově ulici na Žižkově v Praze, o kterém jsme vás již informovali v článku 18 nově otevřených podniků – únorová edice. Kdo vlastně stojí za tak neotřelou myšlenkou? A jak bistro přijali jeho zákazníci? Zeptali jsme se přímo zakladatelů tohoto jedinečného podniku.

Dobrý podnikatelský nápad může přijít i na dovolené

Celý projekt vznikl zhruba před rokem. Už tehdy začal současný majitel bistra Partsikyan Dmitriy přemýšlet nad novým nápadem, nad zcela novým pojetím bistra v Praze. „Velmi nás oslovily známé španělské a latinskoamerické krokety, ve kterých nám přes skvělou chuť chybělo něco navíc. Bistrem Croq’n’roll nechceme do České republiky přinášet mezinárodní krokety, ale chceme vytvořit nové české krokety, které se od jiných liší,” říká majitel podniku, který bistro provozuje s partnerkou Yanou Sanarovou.

Croq 20

A samotná realizace na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Už na přelomu roku 2016 a 2017 spatřila světlo světa nová croqueteria. „Šéf je impulzivní člověk a tahle myšlenka ho nadchla tak, že od prvního nápadu k realizaci uběhlo jen několik měsíců,” směje se provozní bistra Petr Jindřich.

Pod křídly Grapes Group

Ovšem Croq’n’roll nevzniklo jen tak z čista jasna. „Croqueteria je dceřiná provozovna restaurace Torino, která sídlí na Palmovce. Na veškerých jídlech, kterými jsou kromě kroket i mexické nachos, tortilly a burgery, má zásluhu náš šefkuchař,” uvedl Dmitriy, který je původem z Kazachstánu.

Croq 16

Jaké krokety jsou hit?

A výběr je zde skutečně neobvyklý – krokety s uzeným kuřetem, krokety s čedarem, krokety s pálivými kousky jalapeňos. Za všemi recepty a kombinacemi stojí šéfkuchař Josef Sedlák: „Neměli jsme žádný přesný výchozí recept, chtěli jsme vytvořit ideální krokety podle vlastního gusta. Pár pokusů to trvalo, hlavním problémem byla konzistence a taky poměr brambor a ostatních ingrediencí.

Udělali jsme si také menší anketu mezi návštěvníky. Jak jim zde chutná?

Přišli jsme sem na pár piv a kroket. Bylo to úžasné, nejlepší krokety, jaké jsem kdy zkoušel,” prozradil nám oslovený host Petr.

Croq 19

Dalšího labužníka Marka potěšila rychlost dodání pokrmů: „Nápoje, předkrmy a jídla dorazily rychle. Jídlo bylo výborné a já a moji přátelé jsme všichni souhlasili s tím, že se sem vrátíme na další jídlo.

A zajímal nás také ženský názor. Návštěvnice Nikola se nám svěřila se svou zkušeností:  „Jsem milovník brambor. Ale jen v Praze jsem našla ty nejlepší krokety ever!

Croq 4

Proč zrovna Žižkov?

I samotné místo provozovny bistra není zcela typické. Žižkov rozhodně není čtvrtí, kam byste zamířili za luxusními gastro zážitky. Provozní podniku Petr Jindřich ovšem prozradil, že Žižkov ještě zažije zlaté časy. „Náš majitel věří, že Žižkov stojí před podobnou proměnou jako Karlín. Přibude tu mnoho kancelářských prostor, čtvrť půjde celkově nahoru. V momentě, kdy se tohle odehraje s Žižkovem, tu už budeme mít etablované bistro.

Kouzlo kroket až k vám domů

Bistro Croq’n’roll je místem, které se ničemu nepodobá, nic nekopíruje, ani se neřadí do žádné škatulky. Najdete zde všechno, jen ne obyčejné krokety.

Croq 2

Každý týden přicházíme s novými recepty, variantami a způsoby, jak si ještě více užít tuhle klasickou přílohu. Zastavte se klidně i vícekrát do týdne a pokaždé si vyberete něco nového,” uzavírá své povídání majitel bistra Partsikyan Dmitriy. A pokud zrovna nemáte cestu na Žižkov, můžete si vynikající krokety objednat až k vám domů prostřednictvím portálu Dámejídlo.cz.

Natálie Markovská, 17. 11. 2017