Prague Bar Show se po sedmi letech otevírá veřejnosti

Drinks

Osmý ročník Prague Bar Show se opět odehraje v industriálních prostorech Pragovky ve Vysočanech, tentokrát v neděli 21. října a v pondělí 22. října. První den bude mít nově možnost Prague Bar Show navštívit i široká veřejnost, gastronomičtí nadšenci a foodies. Druhý den zůstane koncept Prague Bar Show tradiční, tedy striktně vyhrazen profesionálům z HoReCa segmentu. Organizátorem akce je odborný magazín Barlife mapující českou nápojovou scénu od roku 2004.

Prague Bar Show je kombinací seminářů, workshopů a prezentací nápojů, kdy se návštěvníci setkávají s nejlepšími světovými experty, barmany, mixology, ambasadory značek, získávají nové vědomosti, inspiraci a seznamují se s nejnovějšími trendy v oblasti nápojů. A především mají možnost ochutnat přes 200 různých druhů nápojů od téměř šedesáti vystavovatelů – od světových značek až po řemeslné výrobce. V rámci vystavovatelských ploch se podobně jako v minulých letech představí pestrá škála nápojových značek. Zastoupeny budou všechny kategorie, od alkoholických nápojů přes vína a piva až po nealkoholické produkty a kávu. Rozhodně bude co poznávat. Někteří z výrobců a distributorů na Prague Bar Show poprvé představí své novinky.

Například na baru Campari zažijete autentický Campari aperitivo moment, který představí vítěz World Class, český Red Hand a Campari brand ambasador Milan Zaleš. Nebudou chybět italské delikatesy, klasické i aperitivo drinky včetně speciálního servisu. Během obou dnů bude se značkou Campari probíhat také soutěž, v neděli bude možnost vyhrát poukaz na konzumaci v jednom z partnerských podniků a láhev Campari se skleničkami, pro barmany je pak na pondělí přichystána cena v podobě zážitkového vzdělávacího pobytu v Milánu. Na baru Metaxy můžete ochutnat signature koktejly z Metaxy 12*, které připravili nejlepší barmani světa. Nespresso bude připravovat svou řadu výběrových káv Pure Origin. Novinku představí značka Red Bull, půjde o novou řadu Red Bull Organics. Ochutnat bude možné také Utopia Cider, který se vymyká všem dosavadním představám o cideru, a nealkoholický destilát Borrago, který pro Česko nově distribuuje Vikeza Gastro. Čeká vás toho ale samozřejmě mnohem více.

Po oba dny budou také probíhat přednášky na dvou pódiích – Barlife Main Stage a Spirit Magazín Stage. Edukativní semináře jsou nedílnou součástí všech akcí organizovaných magazínem Barlife a během Prague Bar Show je na ně kladen obzvláštní důraz. Mezi nedělními přednáškami zazní například ta od Tomáše Mozra, který představí nově vznikající kategorii nealkoholických destilátů, a barmani ze Super Panda Circus ukáží, kam až sahají hranice barmanské kreativity. Proběhnou také dvě panelové diskuze, které bude moderovat Roman Vaněk. Během první prozkoumá spolu s Martinem Žufánkem a Adamem Matuškou hranice craftu, druhá, v níž vystoupí Pavel Býček a Petr Mára, bude věnována potravinovým alergiím, stravovacím omezením a specifickým požadavkům hostů.

V pondělí je Prague Bar Show striktně vyhrazena pro odbornou veřejnost jako tomu bylo v minulých letech, čemuž bude přizpůsoben i program. Wendy Stoklasová spolu s Jamesem Hoppkinsem poradí, jak šéfovat zdravému baru, Šárka Hamanová a Honza Zima z Ambiente vysvětlí, jak se vytváří šuškanda, která naplnila Kantýnu, a s Janem Vlachynským, autorem několika úspěšných gastrokonceptů v Brně, si řeknete úplně všechno o barovém HR. V pondělí na pódiu přivítáme také Roryho Shepherda z baru Little Red Door s přednáškou Creating an experience, not just a drink. Zapomenout nesmíme ani na Daniyela Jonese, global brand ambasadora značky Angostura, a Erika Lorincze, jehož seminář bude probíhat pod záštitou značky Metaxa. Kromě těchto vás čekají i další semináře na Spirit Magazín Stage, jež bude oproti předchozím rokům nově sloužit ke konání workshopů, masterclasses a spíše interaktivních forem přednášek.

Prague Bar Show po oba dny bude probíhat od 12 do 20 hodin.

Vstupenky zakoupíte zde.

Soňa Hanušová, 12. 10. 2018