Ginové klenoty

Advertorial

Málokterá kategorie nápojů zažila v posledních letech takový rozvoj jako gin. Jednu dobu se dokonce zdálo, že obliba ginu překoná i v Česku dlouhodobě nejoblíbenější destilát, rum. To se zatím nestalo, nicméně ginová renesance ještě neřekla své poslední slovo, jak se mnozí mohli přesvědčit 2. března ve Vinohradském Pavilonu na akci Ginfest by Barlife. Mezi giny, díky kterým je tato kategorie tak populární, patří i ty z portfolia společnosti Zanzibar: Jodhpur, Jodhpur Reserve a Volcanic vonící exotickými dálkami i středomořským Španělskem.

Výhradním dovozcem a distributorem těchto ginů je již pár let společnost Zanzibar s.r.o. A co je na nich tak zvláštního? Odpověď je velmi jednoduchá: především jejich rozmanitost. Kde jinde na jednom místě seženete prémiový anglický London Dry Gin Jodhpur a současně jeho stařenou variantu? A k tomu, jako bonus, extravagantní španělský Volcanic, který je všechno, jen ne nudný. Co více, tým Zanzibaru vždycky přijde s něčím zajímavým. Loni například představil koktejl Garden Fizz, který kombinoval Volcanic gin s Le Fruit Monin z červené řepy a mrkve. Letos doporučují se svými giny zkombinovat novinku stejné prémiové řady s příchutí hrušek Williams. Pro milovníky tradičnějších chutí nabízí Zanzibar klasický Gin&Tonic se špičkovými toniky anglické rodinné firmy Franklin & Sons. Samozřejmě i tento produkt naleznete v portfoliu Zanzibaru.

Jodhpur Gin

Anglický, prémiový London Dry Gin inspirovaný vzdálenou exotickou Indií, konkrétně městem Jodhpur, jež je slavné svými modrými fasádami. Obsahuje 12 druhů bylin a koření, mezi něž patří kromě jalovce i hořké mandle, andělika, kořen kosatce, koriandr, čínská skořice, lékořice a kůra citrusových plodů. Má lehce zvýšený obsah alkoholu, poctivých 43 %, a v chuti je velmi bohatý a svěží. Gin získal ocenění – zlatou medaili na San Francisco World Spirits Competition 2011.

Jodhpur Gin Reserve

Jodhpur Reserve je vyzrálý klenot. Ve své podstatě se jedná o klasický gin Jodhpur, který však dozrává dva roky v sudu z amerického bílého dubu po španělské brandy společně s praženými kakaovými boby a vanilkou. Jedná se o anglický, prémiový London Dry Gin a je velmi zajímavé vyzkoušet, co dokáže sud a další dvě ingredience udělat s jeho předlohou. Výsledná chuť je nádherně zaoblená s jemnými tóny koření, kakaa a vanilky. Vynikající jako Gin&Tonic, do koktejlů i na přímé vychutnávání.

Volcanic Gin

Unikátní, lehce extravagantní gin naplněný esencemi, které jsou typické pro region La Garrotxa na severu Španělska. Vznikl podle receptury likéru Ratafia Russet z roku 1903, jehož nejznámější složku představují zelené vlašské ořechy. Při jeho výrobě se používají tři odlišné maceráty, které se následně odděleně destilují v tradiční destilační nádobě gooseneck (měděný destilační přístroj) společně se sopečnými kameny.

 

Advertorial, 15. 03. 2019