Zaostřeno na projekt: Stánek Maliník

Příběhy

inspirace příběhy Stánek Maliník Zaostřeno na projekt

Pavel Šišma a Martina Nádeníková přebudovali kultovní místo s klasickým občerstvením na okraji Bedřichova v Jizerských horách na moderní zastávku s kvalitním jídlem a pitím pro všechny kolemjdoucí. Stylový stánek Maliník v zimě uspokojí běžkaře, v létě se těší na pěší turisty i cyklisty, které místo tatranky posilní domácí koláče a větší hlad zaženou třeba lokše s trhaným kachním masem nebo vydatné polévky.

Můžete se na úvod představit?

Jsme pár, který rád cestuje a užívá si života a který se rozhodl konečně usadit. A kde jinde než na horách, v lese, kde je nám nejlépe.

Jak vznikl nápad na projekt a kdy jste si uvědomili, že je to zajímavá příležitost pro podnikání?

Nápad na vlastní podnik byl v našich hlavách už nějakou dobu. A jednoho dne, kolem Vánoc, přišla zpráva od nejlepšího přítele o prodeji Maliníku. A bylo rozhodnuto.

Jak vypadaly vaše začátky? S čím jste museli nejvíc bojovat a co bylo doposud nejtěžší překonat?

Otevření Stánku Maliník proběhlo uprostřed zimní sezóny, což bylo pro nás výhodou – start byl velmi ostrý. Nebyl čas na neoficiální zahřívací provoz. O to více nás potěšil zájem o naše produkty a překvapivě jsme nemuseli s ničím bojovat. Nejtěžší pro nás byl asi čas od startu rekonstrukce po otevření, kdy jsme se potýkali s uskalími při budování našeho snu o vlastním podniku.

Na který úspěch jste nejvíc pyšní a díky jakým krokům se vám ho podařilo dosáhnout?

Největším úspěchem jsou pro nás naši zákazníci, kteří ze Stánku Maliník odcházejí spokojení a vrací se k nám. To je pro nás ta největší satisfakce a potvrzení, že se snažíme dělat svoji práci co nejlépe.

Co je momentálně vaší největší pracovní výzvou?

V současné chvíli je pro nás největší výzvou zvládnout procesy výroby nových produktů pro náš Stánek Maliník ve formě rychlého občerstvení.

Jaké jsou podle vás aktuálně problémy ve vašem oboru?

Největším problémem gastronomie dnešní doby je nedostatek kvalifikovaných lidí.

A konečně – bez jakého jídla byste nedokázali žít, i když víte, že není zrovna z těch nejzdravějších?

Martina rozhodně bez čokolády a já miluji řízek s bramborový salátem.

Ája Voráčková, 12. 03. 2019